Banánkenyér recept cukor- laktóz és gluténmentesen, Genius Nutrition iSpread-del és gyümölcsökkel.

Hozzávalók:
– 250g teljes kiőrlésű liszt/mandula/kókusz/zab
– 2 tojás
– 65g eritrit (vagy méz)
– 1 ek sütőpor
– 1 tk só
– 1 tk őrölt fahéj
– 1 tk vanília kivonat
– 40g durvára vágott dió
– 20g kókuszolaj (vagy vaj, ha nem vagy laktóz érzékeny)
– 5 közepes, érett banán kb 590g

Lépések:
– Melegítsd elő a sütőt 175 °C.-ra. A kenyérformát béleld ki sütőpapírral
– Keverjük össze a száraz hvkat és jól dolgozzuk össze. Ha ez kész, jöhetnek a nedves összetevők.
Villával préseld egyenletesre a banánt, majd add hozzá a felvert tojást, melegítsd meg a zsíradékot és
tedd bele az édesítőszert. Alaposan dolgozd össze a masszát!
– A tésztát tedd a kibélelt formába, kb 50-60 percig süsd. Az idő felénél ellenőrizd az állagát, ha esetleg
a teteje túlsülne, fedd le alufóliával, majd úgy süsd a hátralevő időben.
Tipp: Tárold a banánkenyeret szobahőmérsékleten legfeljebb 5 napig, vagy a fagyasztóban legfeljebb 3
hónapig. Lefagyasztás előtt hagyjuk teljesen kihűlni a kenyeret.

Info: Az iSpread egy kenhető fehérjekrém kakaóval és földimogyoróval, a klasszikus cukros, pálma
olajos kenhető krémnél egészségesebb alternatívaként szolgál. Rendkívül jó értékekkel szolgál, nem
tartalmaz hozzáadott cukrot, a legmagasabb minőségű íróból származó természetesen szűrt fehérje
izolátumból készült, így laktózérzékenyek is fogyaszthatják.
A mogyorókrémet a www.geniusnutrition.hu oldalán tudod megvásárolni, 12%-os
kedvezménnyel, ha az Erica12 -kuponkódot használod!


1 szelet kenyérben:
Kalória: 193kcal | Szénhidrát: 33g | Fehérje: 4g | Zsír: 5g | Telített zsír: 3g | Koleszterin: 39 mg | Nátrium:
200 mg | Kálium: 162mg | Rost: 2g | Cukor: 10g| A-vitamin: 205 NE | C-vitamin: 3,1 mg | Kalcium: 21 mg
| Vas: 0,7 mg
Jó étvágyat kívánok hozzá!