Ízületvédelem elérhető áron?

Még mielőtt megvennéd a polcon lévő legdrágább ízületvédőt, érdemes lenne egy esélyt adni ennek a költséghatékony módszernek. Az étkezési zselatint már a 12. században használták haj és köröm természetes növesztő
szerként. Időközben pedig rájöttek, hogy a zselatin tartalmú készítmények az ízületi porcok hatékony megújulását idézik elő, illetve gyulladáscsökkentő hatásuk van. Állati eredetű, csontokból készül, rengeteg kalciumot és kollagént tartalmaz, ami hozzájárul a porckopás megelőzéséhez.

 

  • Az emésztése sokkal több energiát vesz el, mint amennyi energiát cserébe a
    szervezetünk hasznosítani tud belőle, így nem kell tartani a plusz kilóktól.

Mint minden más esetében, az étkezési zselatinnak is lehet nem kívánatos mellékhatása, HA azt túlzásba viszik. Ezek közül ismertetek párat: anyagcsere és emésztési problémák,
étvágytalanság, fejfájás, felfújtság érzet, alvásminőség romlása, állhat fenn, ha hosszútávon alkalmazzák nagy mennyiségben.

Meg szeretném osztani a bevált receptem, Dr. Oetker kék színű étkezési zselatinját fogyasztom az orvosom ajánlásával.

A kúra időtartama: 3-4 nap, ezt félévente, évente ajánlott megismételni. Én tavasszal és ősszel szoktam.

Napi adag: 1-1 dl vízben kell feloldani 5-5 g zselatint, majd 6-7 órára hűtőszekrénybe tenni. Reggel, illetve este kell elfogyasztani.

  • Tipp: Ha esetleg nem bírnád legyűrni a zselés állaga miatt, akkor nyugodtan építsd bele
    az étkezésedbe. Pl.: chia mag pudingba, rizskásába, zabkásába belekeverve, vagy akár
    fehérje és gyümölcsturmixba becsempészve.

Ki szeretném emelni azt a tényt, hogy a házi praktikák nem helyettesítik a szakszerű segítséget. Az ízületi fájdalomnak számos oka lehet. Ha már jó ideje küszködsz fájdalommal, akkor nem biztos, hogy az ízületvédők segíteni fognak. Mindenképpen azt javaslom, hogy vizsgáltasd ki a probléma forrását szakorvossal! Kellemes ízületi feltöltődést kívánok.